FőlapStratégiai tanácsadás
 

 

 

 

Tapasztalataink szerint a vállalatok legnagyobb részének van stratégiája. A stratégia megvalósítása tekintetében annak „jóságáról”, megfelelőségéről már nehezebb egyértelműen nyilatkozni, hiszen a jóstratégia ismérve a siker.

 

A sikeres vállalatok szinte kivétel nélkül alkalmaznak stratégiát, ezek szerint a sikeres vállalatokat az különbözteti meg a kevésbé sikeresektől, hogy az alapvetően jó stratégiájukat meg tudják valósítani.A mai menedzsment számára ez a legnagyobb kihívás, vagyis hogyan valósítsuk meg a stratégiánkat, milyen úton lehet ezt elérni?

Tanácsadóink megvizsgálják Önnel együtt, hogy a vállalatánál meglévő stratégia konzisztens-e, azaz tartalmaz-e átfogó és kellő részletességig lebontott célokat. 

Fontos ellenőrizni, hogy összhang van-e a vállalat jövőképe, a stratégiája és az operatív tervek között.A jó stratégia jellemzője, hogy abból az üzleti tervek, illetve az operatív tennivalók egyértelműen meghatározhatóak, és az alkalmazott tervek, akciók és az eredmények visszacsatolása (riporttolási rend) kizárólag a stratégia megvalósítását szolgálják.A kidolgozás, az alkotás, az átvizsgálás, a kiigazítás, a kiegészítés során egyaránt ügyelünk arra, hogy a stratégia alkalmas legyen a további üzletági, funkcionális stratégiákra való lebontásra, különös tekintettel a humán stratégiára, ami vállalatunk egyik kiemelkedő kompetenciája, hisz ez ad célt és keretet, a vállalatot működtető emberi erőforrások összességének, a szervezetnek a menedzselésére. Munkánk zárásaként vállaljuk tehát a stratégia humán stratégiává való lebontását is.Ez tartalmazza a stratégiai időtávban megvalósuló szervezet jellemzőit a működés, a humán állomány kvantitatív és kvalitatív szerkezetének tekintetében.

A humán stratégia sikertényezőjeként definiáljuk azokat a mag kompetenciákat, amelyek hosszú távú versenyelőnyt biztosítanak vállalatának a piac többi szereplőjével szemben.

 

Kapcsolat

Székhely:2094 Nagykovácsi, Tompa Mihály u. 9. 

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  

Telefon: 06-30-201-7554

Rólunk

Az üzleti-gazdasági élet valamennyi területén szembesülnünk kell különböző jellegű kockázatokkal. Célkitűzésünk, hogy ezen kockázatok hatékony kezelésében, modellezésében nyújtsunk segítséget.

Bővebben...